Marias torskgryta

Vi fortsätter att testa de inskickade recepten. Från Maria Green har vi fått det här receptet på en torskgryta.

500 g torskfiléer
bladspenat (vi tog en påse a 70 g)
1 purjolök
1 burk creme fraiche
1 citron
1 burk kräftstjärtar (alt. rökt lax)
1 fiskbuljongtärning + 2,5 dl vatten

(saffrans)ris
sallad

Strimla och bryn purjolök i lite matfett

Tillsätt bladspenaten. Låt fräsa en kort stund.

Häll på 2 1/2 dl fiskbuljong + saften av en citron.

Häll i creme fraichen. Rör runt.

Lägg i torskfiléerna. Koka på svag värme i ca 8 minuter.

Häll på kräftstjärtarna strax före servering. Låt bli genomvarmt men koka inte.

Smaka av tillsätt svartpeppar och ev. salt.

Och? Helt okej vardagsmat. Utan kräftstjärtarna hade det varit ganska trist, så skippa inte dem.

Fungerar bra att frysa tillsammans med riset och använda i lunchlådan.

Kommentarer

Unga Morsan skrev 2009-02-24 klockan 10:15

Det där lät gott! Fina bilder också. Är helt tokig i purjolök just nu. :)

Lämna en kommentar




*