Marängswiss med mango och passionsfrukt
Midsommar närmar sig och med det planeringen för årets dessert. Det här var egentligen årets påskdessert hos oss, men jag funderar över att göra den till midsommar också, för den var så god. Marängswiss med mango och passionsfrukt. Så otroligt mättande, söt och syrlig på samma gång. En magisk avslutning på vilken middag som helst.
Marängswiss med mango och passionsfrukt
Maränger / vispad grädde / citronkräm / mango / passionsfrukt
Sen är det bara att varva ingredienserna i ett stort berg och låta gästerna hugga in :)
Citronkräm
1 citron
3 äggulor
1 dl strösocker
150 g smör
Skölj citronen noga. Riv skalet och pressa ut 1/2 dl saft. Lägg citronskal och citronsaft i en kastrull och tillsätt äggulor, socker och smör. Låt sjuda under omrörning till en tjock kräm. Låt krämen kallna.
Inspirationen kommer från tidningen Allt om mat – påsk 2022
Andra marängtårtor till midsommar
Är du sugen på en annan typ av marängtårta så kan jag varmt rekommendera någon av dessa:
Midsommartårta med jordgubbar
eller
Marängtårta med passionscurd och mango (scrolla neråt på sidan).
Reklam:
Lämna en kommentar