Marabou Vinter

Jag vet inte hur jag kunnat missa att en ny Marabou-kaka var på väg till butikerna. Men en dag så bara fanns de där – Vinter.

choklad

Mjölkchoklad med karamelliserade kakaobitar samt nejlika och andra kryddor.

Det första som slår mig innan jag öppnar paketen är dess vikt, 180g. Alla andra kakorna är 200g, men de kostar lika mycket och förpackningarna är lika stora. De blåser alltså mig på 20g.

När jag öppnar så kommer en doft av kanel emot mig och chokladen smakar verkligen jul. Tycker du om chai-te så kommer du att gilla det här chokladet. Jag hade gärna sett att det var mörkare chokad med samma kryddning, men visst, den här kommer hamna i min vagn fler gånger!

Kommentarer

Rebecca skrev 2009-10-29 klockan 10:14

Orsaken till att den väger 20 g mindre är för att de använder samma formar till all choklad - men denna som innehåller andra saker med lägre densitet får alltså lägre vikt, trots samma volym.

Maria skrev 2009-10-30 klockan 17:31

Precis samma sak som de gjorde när de släppte Sommarversionen. Tycker det är är lite lurendrejeri faktistk. Trots Rebeccas förklaring så undrar jag i så fall hur det kommer sig att Nonstop, Dajm, Diegestive etc. är 200 gr? För det är de väl ändå fortfarande? Vill då minnas att det var så sist jag köpte någon av dessa varianter i alla fall. Jag är generellt sett skeptiskt till kanelsmak i choklad, så jag tror nog att denna version får stanna kvar i butiken, men man ska aldrig säga aldrig iof.

Zarah skrev 2009-10-31 klockan 15:30

Låter gott!! :D

Lämna en kommentar
Reklam: