Mannerströms griljerade julskinka

Årets julskinka griljerades med ett Mannerström-recept. Det smakar verkligen jul och Chrisses mormor blev så förtjust i det att hon ville ha receptet med sig hem direkt.

Ett längre inlägg om julmaten kommer om några timmar. Där får ni ta del av allt annat som serverades på julbordet. >> Julbords-kategorin >>

Mannerströms griljerade julskinka

Mannerströms griljerade julskinka
till 1 julskinka

Griljering:
2 msk fransk senap
2 msk svensk senap
1 dl farinsocker
2 msk ingefära
1 tsk kanel
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 msk mald kryddpeppar
2 tsk malda nejlikor
1 äggula

1 dl ströbröd

Blanda allt utom ströbrödet. Pensla skinkan och strö sist över ströbrödet.

Gratinera i ugn 250 grader ca 10 minuter tills skinkan fått snygg färg.

Tips: Det går utmärkt att blanda alla ingredienserna redan kvällen innan och låta dem stå och dra i kylskåpet över natten. Sen går det snabbt att kleta in skinkan på julafton och griljera den.

Lämna en kommentar