Mannerströms griljerade julskinka

Årets julskinka griljerades med ett Mannerström-recept. Det smakar jul och Chrisses mormor blev så förtjust i det att hon ville ha receptet med sig hem direkt. Ett längre inlägg om julmaten kommer om några timmar :)

Mannerströms griljerade julskinka
till 1 julskinka

Griljering:
2 msk fransk senap
2 msk svensk senap
1 dl farinsocker
2 msk ingefära
1 tsk kanel
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 msk mald kryddpeppar
2 tsk malda nejlikor
1 äggula

1 dl ströbröd

Blanda allt utom ströbrödet. Pensla skinkan och strö sist över ströbrödet. Gratinera i ugn 250 grader ca 10 minuter tills skinkan fått snygg färg.

Tips: Det går utmärkt att blanda alla ingredienserna redan kvällen innan och låta dem stå och dra i kylskåpet över natten. Sen går det snabbt att kleta in skinkan på julafton.

Lämna en kommentar




*