Mannerströms griljerade julskinka
Årets julskinka griljerades med ett Mannerström-recept. Det smakar verkligen jul och Chrisses mormor blev så förtjust i det att hon ville ha receptet med sig hem direkt; Mannerströms griljerade julskinka.
Ett längre inlägg om julmaten kommer om några timmar. Där får ni ta del av allt annat som serverades på julbordet. >> Julbords-kategorin >>
Mannerströms griljerade julskinka
till 1 julskinka
Griljering:
2 msk fransk senap
2 msk svensk senap
1 dl farinsocker
2 msk ingefära
1 tsk kanel
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 msk mald kryddpeppar
2 tsk malda nejlikor
1 äggula
1 dl ströbröd
Blanda allt utom ströbrödet. Pensla skinkan och strö sist över ströbrödet.
Gratinera i ugn 250 grader ca 10 minuter tills skinkan fått snygg färg.
Tips: Det går utmärkt att blanda alla ingredienserna redan kvällen innan och låta dem stå och dra i kylskåpet över natten. Sen går det snabbt att kleta in skinkan på julafton och griljera den.
Reklam:
Lämna en kommentar