Mangofluff och bärfluff i Thermomixern
Det här är inte riktigt glass, men inte heller sorbé. Utan helt enkelt ett fluff. Ett väldigt enkelt fluff med fyra ingredienser och färdigt på några minuter.


Mango och/eller bärfluff
90 g socker
500 g djupfryst frukt och bär (här bara mango, men det går med jordgubbar, blåbär och banan)
lite citronsaft
1 äggvita

Lägg sockret i mixerskålen och mal till ett fint pulver.
turbo / 2 sek / 2 gånger.
Tillsätt frukten/bären
10 sek / hastighet 8
Tillsätt limesaft och äggvita. Mixa med hjälp av slickepotten
40 sek / hastighet 5
Montera vispen och vispa
1 min / hastighet 3
Ta bort vispen och servera skummet kallt.
Det går även bra att frysa in skummet.

Här en variant med blåbär, banan och mango.
Vill du se en film på hur man gör, titta in på Instagram:
https://www.instagram.com/p/CPqtBT1pPPY/
Reklam:
Lämna en kommentar