Mammas födelsedagsmiddag

Vad ger man till den som varken vill firas eller ha några presenter? Jo, man bjuder hem henne på middag :)


Till förrätt blev det gratinerad chevre.

Gratinerad Chevre
till 4 personer

4 skivor Chevre
flytande hounung
blandade nötter
lufttorkad skinka

Lägg en skiva chevre på en ugnssäker tallrik. Ringla över lite hounung och strö över lite nötter.

Gratinera några minuter i ugn (225 grader 3-5 minuter). Servera med lufttorkad skinka.

Till huvudrätt serverades:
Grillad laxsida
Grillade rotfrukter (recept här)
Fänkålsslaw
Grillad majs

Fänkålsslaw – ett gott tillbehör till fisk
1 stor fänkål
4 dl turkisk yoghurt
1 citron (enbart skalet)
1 äpple
salt & peppar

Ansa och strimla fänkålen fint. Skala äpplet och grovriv det. Blanda fänkål, äpple, yoghurt och finrivet skal från citronen. Krydda med salt & peppar.

Till dessert blev det en färdig moussetårta från Almondy i smaken “Lovely Lemon Curd”. Riktigt god och fräsch!

Kommentarer

Berith skrev 2012-07-30 klockan 15:43

Tack ännu en gång! Det var jättegott!

Lämna en kommentar




*