Mammas bärpaj

mammasbarpaj

Mammas bärpaj

Pajdeg:
100 g margarin
2 dl vetemjöl
0,5 dl socker
1 krm bakpulver

Sommarfyllning (godast):
ca 5 dl färska bär
(svarta vinbär, röda vinbär, jordgubbar, blåbär etc)
1 dl socker
2 msk potatismjöl

Vinterfyllning (bilden):
ca 500-700 g djupfrysta bär
1 – 1,5 dl socker
4 msk potatismjöl
(bären ska först tinas så att överflödig vätska försvinner)

Tillbehör:
glass eller grädde

 

Pajdeg:
Sätt ugnen på 225 grader.
Smält fettet och låt det svalna något. Blanda i de andra ingrediserna till degen. Tryck ut den i en pajform (ca 24 cm i diameter). Ställ svalt i kylen ca 15 minuter.

Fyllning:
Blanda bären med socker och potatismjöl och bred ut över pajdegen.

Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Servera med glass eller grädde.

Tack till Berith för receptet!

Lämna en kommentar




*