Malmöfestivalen del 1

Så var årets festival igång och allt verkar vara sig likt. Massor av folk och inte mycket att hurra för. Det bästa är konserterna. Matos, krimskramsförsäljare och barnvagnar det sämsta. Jag vet, det är en matblogg, men varför i helvete släpar man med sig en barnvagn kvällstid på festivalen? Och varför försöker folk ta sig igenom folkhavet framför stora scenen med vagnar?

Nåja, tillbaka till maten. Från början serverades det små rätter på festivalen till bra priser. Tanken var att man skulle testa massa nya saker. Nu är rätterna lite större och mycket dyrare. Du betalar dyrt och får sedan stå och balansera med maten. Känner mig som en gnälltant, men jag vill sitta ner och äta i lugn och ro.

Langos

Hur som helst så brukar jag alltid äta en Langos på festivalen, så även iår. Langos är en ungersk maträtt som består av friterat bröd. Den serveras ofta med någon form av gegga. I mitt fall gräddfil, vitlök, rödlök räkor och rom.
Pris: 60 kr
Värt det? Nja.. jag blev ganska mätt. Men inte värt de pengarna.

Kö

Sen ställde vi oss i en av de längre köerna..

Texasburgare

..för när det är festival måste Chrisse ha sin Texasburgare. Det är bröd med grillat kött, aivar, feta, jalapeño och något annat.
Pris: 45 kr + 10 kr för läsk
Bra med mat och man blir mätt, enligt Chrisse.

Chrisse kommer att äta lunch på festivalen under veckan som kommer och har lovar skriva fler rapporter om spännande(?) mat han stöter på..

Kommentarer

Petra skrev 2007-08-19 klockan 22:24

Usch, nu känner jag mig lite diskriminerad. (Har visserligen inte varit på Malmöfestivalen med barnvagn, men väl på Helsingborgsfestivalen..) Bara för att man har barn (och barnvagn) ska man väl inte behöva hålla sig hemma från festivalen? Alla kan inte få barnvakt och för det ska man väl inte vara tvingad att stanna hemma. Jag tycker mest det är jobbigt med alla som suckar över barnvagnarna... Vi är lika mycket berättigade till festivalerna som alla utan barnvagn... och lika mycket som ni utan barn vill njuta av mat och konserter vill vi med barn göra det. Även barnen gillar musik och såklart ska de få se sina favoritartiser och få uppleva lite roligt. Kram från Petra som inte alls håller med dig i detta inlägget men som tycker att langosen såg god ut :)

Berith skrev 2007-08-19 klockan 22:56

Det måste vara ett begåvat barn i liggvagnen som vill åka till festivalen för att se sin favoritartist. Synd att inte föräldrarna är lika långt framme i utvecklingen. Jag håller fullständigt med Millan. Angående langos så är de goda men har blivit dubbelt så dyra på några år.

Millan skrev 2007-08-20 klockan 07:01

050820 kl. 23:15 Timbuktu kommer in på scenen. Stortorget är smockat med folk. Sydsvenskan skrev i tidningen dagen efter: "Inte en gatsten orörd, hela Stortorget var fullknökat när Timbuktu och hans stora liveband stod på scen tre kvart före midnatt på lördagen. Så här mycket Malmöfest har det knappast varit på Stortorget sen Wilmer X storhetstid, om ens då." En mamma med sin barnvagn försöker tränga sig fram till scenen via min hälsena: - Men lägg av! - Men jag ska fram! - Det går inte jag kan inte flytta på mig. - Men jag ska fram! Jag tvivlar på att ungen i liggvagnen uppskattade konserten. 070819 strax innan 20 på kvällen. Det är knökat med folk och flera föräldrar med barnvagnar använder sina vagnar som något slags krigsredskap. De kör på som idioter. Vagnarna är de inte rädda om, inte heller barnen. Men vagnen fungerar ju perfekt att köra på alla runt omkring dem med. Nä, jag kan inte förstå mig på hur föräldrar kan utsätta sina barn för det här. Det finns ett speciellt område på festivalen för barn och det finns konserter som vänder sig till barn. Där är det givetvis okej med hur många barnvagnar som helst. Men jag tycker fortfarande inte att barn i (ligg)vagn hör hemma på festivalen kvällstid!

Åsa skrev 2007-08-20 klockan 10:16

Håller med dig Millan. Tänker ur säkerhetssynpunkt. Folk röker, dricker öl/läsk/äter gående. Hur lätt är det inte att det ramlar ner i liggvagnen? Volymen på musiken är inte heller den lägsta. Har visserligen sett barn med öronskydd men det är sällsynt. mvh Åsa

Chris skrev 2007-08-20 klockan 18:21

Jag håller med Millan om barnvagnarna. Det finns säkert de som lyckas gå på festivalen med barnvagn utan att behöva ge sig in i den värsta trängseln, men jag tycker alltid synd om de små barnen som ligger i vagnarna när det är riktigt trångt.

Linda skrev 2007-08-20 klockan 21:20

Festivaler är ofta överskattade... det tycker jag även att langos är. Förr i tiden gillade jag langos jättemycket, för mig betydde de vattenfestival (den som sthlm hade varje sommar för flera flera år sedan). Men nu senast jag åt langos så tyckte jag att de var riktigt äckliga, och dessutom fick jag ont i magen av allt onyttigt ;)

Lämna en kommentar
Reklam: