Malmöfestivalen del 4

Idag fick jag så smaka på den högt poängsatta Kräftrullen. Den var helt okej, men jag förstår inte riktigt hur den kunde få full pott i Sydsvenskan. Så för er som missat att äta den på festivalen kan jag nu avslöja hur man bygger sin egen kräftrulle!

Börja med att blanda såsen, crème fraiche, gräddfil och löjrom. Lägg sedan ett tunnbröd i botten. Hacka sallad ganska fint och lägg på ett tjockt lager. Skär lite rödlök i tunna skrivor och lägg på. Lägg sist på ett par kräftstjärtar och/eller räkor. Häll sedan över såsen och rulla ihop. På toppen lägger du sedan en liten näve kräftstjärtar eller räkor.

Efter att jag fått lite mat i magen gick vi en runda på festivalen, tills vi var hungriga igen och bestämde oss för att testa en “Belgisk våffla” på Gustav.

Belgisk våffla

Något sötare och degigare får man leta efter. Jag brukar inte ha problem med söta saker, men efter halva denna så gick det inte. Usch..

Nu är det slutätet på festivalen för min del, men Chrisse lär nog offra sig och äta in i det sista ;)

Kommentarer

Caroline skrev 2007-08-24 klockan 08:23

Hehe då ska man inte ge sig på dessa då med andra ord? Har gått förbi detta stånd hela veckan och tänkt stanna till men får se hur jag gör. Dom ser ju så goda ut =)

Millan skrev 2007-08-24 klockan 09:15

Caroline: Jag har också dreglat över dem hela veckan och blev så besviken. Fick dock höra sen att de ska inte vara så som min var, utan de ska vara krispiga, nästan knäck-aktiga på ytan. Det var INTE min kan jag säga.. Men om du ska testa, välj inte stället som ligger på gustav, nästan nere vid södertull.

Lämna en kommentar
Reklam: