Makaronilåda

Häromdagen blev jag väldigt sugen på makaronilåda, något vi sällan gör här. Receptet hittade min sambo på recepten.se. Den blev väldigt god, men nästa gång ska vi testa att ha även lite stekta champinjonbitar med. Tänk på att ha en riktigt god rökt skinka i makaronilådan.

Makaronipudding
4 portioner
4 dl (okokta) makaroner, helst idealmakaroner
½ tsk salt
vatten
1 purjolök
1 msk matfett att steka i
200 g rökt skinka

Äggstanning:
3 ägg
3 dl mjölk
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1-2 dl riven ost

Koka upp vatten till makaronerna. Tillsätt salt och koka makaronerna enligt förpackningen. Skölj under tiden purjolöken, skiva den och skär sedan varje skiva på mitten. Stek purjolöken i matfett några minuter.
Skär den rökta skinkan i små strimlor. Låt dem steka med purjolöken ett par minuter.
När makaronerna är klara, häll på dem i stekpannan och rör om. Häll sedan allt i en smord ugnsform.

Vispa lätt ihop ägg, mjölk, salt och svartpeppar i en liten skål. Häll detta över makaronröran i formen. Strö över riven ost.

Grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter i 200 grader tills äggstanningen stelnat och makaronilådan fått guldgul färg.

Vi serverade med lite blandade grönsaker.
Makaronilåda på tallrik

Kommentarer

annamaria skrev 2007-10-31 klockan 20:03

Ibland är det sååå gott med det där vanliga som man så ofta glömmer bort! tack för tipset!

lina skrev 2007-10-31 klockan 20:26

Makaronilåda är en perfekt vardagsrätt tycker jag, alla gillar det också!

Marsala skrev 2007-11-01 klockan 11:49

Det är ju så ute, man tänker inte längre på lådor. Det fick mig att tänka på Symöteslådan: Symöteslåda 4-6 portioner pasta 3 st finhackade vitlöksklyftor 500 gr kassler 1 röd paprika 3 msk smör 1½ tsk dragon 2 dl frysta ärtor 1 msk tomatpuré 3 dl grädde salt och peppar Ostsås: 3 dl riven ost 1 dl grädde 1 dl mjölk Gör så här: Koka spaghettin och lägg den i en smörad form. Fräs purjon, vitlök, paprika och kassler. Lägg sedan i ärtor, dragon, tomatpuré och grädde. Låt det småkoka ytterligare 3-4 minuter. Krydda och häll röran över spaghettin. Blanda ost, mjölk och grädde och häll det överst. Gratinera ca 10 minuter i 225°. Jag brykar ha i lättbrynt purjolök också.

Millan skrev 2007-11-01 klockan 12:32

Marsala: Vi har gjort en liknande variant tidigare faktiskt :)

Lämna en kommentar




*