Lyxig vintersallad på rotselleri

Fröken dill är trött på smaklösa tomater och gurkor. Jag kan inte annat än att hålla med henne. Här hemma blir det mycket kålsallader den här årstiden. Fröken Dill däremot har gjort sallad med rotselleri vilket jag direkt nappade på.

Lyxig vintersallad på rotselleri från Fröken Dills kök

1 rotselleri
1 liten rödlök eller schalottenlök

dijonsenap
creme fraiche
ev. majonnäs
vitvinsvinäger
salt & peppar
hackad persilja

Skala och skär rotselleri i tänsticksstavar. Sänk ner stavarna i kokande, saltat vatten ca 1/2 minut. Låt rinna av.

Blanda med finhackad rödlök eller schalottenlök.

Rör ihop en dressing av dijonsenap, crème fraiche, ev majonnäs och en skvätt vitvinsvinäger. Krydda med salt och svartpeppar. Strössla i lite hackad persilja. Mängden dressing ska vara precis så att det täcker selleristrimlorna.

Tips: I den här salladen passar också äpple och valnötter. Salladen är god precis som den är eller till rökt skinka, kyckling, rostbiff eller till och med fisk.

Källa: http://frkdill.blogspot.com/2012/01/lyxig-vintersallad-pa-rotselleri.html

Millans kommentar: Jag rörde ihop en dressing med ca 1/2 msk skånsk senap, 1/2 dl creme fraich, 1/2 msk majonnäs, vitvinsvinägern, salt, peppar och rejält med hackad persilja. (Nu tog vår egenodlade djupfrysta slut så nu måste det snart bli vår igen alltså!) Blandningen hälldes över rotsellerin och fick stå och gotta till sig i kylen en timme. En sallad jag definitivt kan tänka mig att göra igen när jag är trött på alla kålsalladerna. Chrisse gissade även på att denna blir perfekt till sommarens grillmiddagar.

Kommentarer

Zarah skrev 2012-02-07 klockan 08:43

Mmmmm! Ser GOTT ut! :D

Lämna en kommentar
Reklam: