Lutfisk i micron

Jag kan inte minnas att vi någonsin haft luftfisk på vårt julbord. Ska jag vara ärlig vet jag inte ens om jag smakat det. Men jag vet att jag hört folk säga att det godaste är ändå såsen ;) Lysekils presenterar en nyhet nu inför julen, lutfisk att tillaga i micron på 10 minuter. Det är inget som kommer att hamna på vårt julbord, men både Chrisse och jag var nyfikna på att testa. Så en kväll i veckan fick det bli rikigt lättlagad middag!

Kokt potatis
Lutfisk
Lutfisksås
Kålsallad (vitkål + rödkål + olja + vinäger + hackad persilja + italiensk salladskrydda)
Ångkokt broccoli

Millans kommentar: Mer lättlagat fisk än såhär går det inte att hitta. Hela paketen in i micron 10 minuter. Ventilen på paketen börjar tjuta när fisken är färdig. Såsen blandas med mjölk.
Smaken då? Jag har som sagt inte ätit lutfisk tidigare och har därför svårt att avgöra om detta är bra eller inte. Det smakar nästan ingenting. Det ser verkligen ut som rå torsk och konsistensen är ungefär den samma.
Kommer jag att äta detta igen? Blir jag bjuden kommer jag att äta upp, men jag kommer inte att köpa hem det igen, för att ätas på det här viset.

Men, jag har hittat den här sajten full med lutfiskrecept och det är faktiskt flera där jag vill testa, www.lutfisk.nu. Så ni kommer nog att få se mer lutfisk här i bloggen :)

Kommentarer

Ellinor skrev 2012-11-25 klockan 16:49

Det går att laga "vanlig" lutfisk i mikron också, vi gör alltid det, och det är mycket enklare. Jag åt inte lutfisk förr, men för ett par år sedan tänkte jag plötsligt "vad gott det vore med lutfisk!", så nu äter vi det några gånger i december.

Andreaz skrev 2022-12-18 klockan 12:25

Egengjord Senapssås är gott tag en klick smör och vetemjöl och värm upp i en gryta, vispa i några matskedar skånsk senap, blanda i mjölk och låt koka till lagom konsistens

Millan skrev 2022-12-18 klockan 12:34

Tack för tipset! Låter väldigt bra!

Lämna en kommentar
Reklam: