Lönneberga

Lönneberga storsatsar och lanserar i dagarna 14 nya produkter. Alla produkterna med svensk köttråvara. Jag blev erbjuden att få testa några av produkterna, vilket jag gärna gör.

Första testen ut blev bakad potatis med en röra. På fotot här syns även en skål med gräddfil, rom och grönsaker (morötter, ärtskott, tomater & avokado).

Bakpotatisarna: Skölj bakpotatisen och stick några hål i den med en gaffel. Baka mitt i ugnen på galler i 225 grader, ca 60 minuter. Skär ett kryss i varje potatis med en liten vass kniv. Tryck ihop potatisen så att den öppnar sig.

Skinkröra
1 orange paprika
1 förpackning Lönneberga rökt skinka (ca 150 g)
2 dl creme fraice
färsk basilika
italiensk salladskrydda
peppar

Skölj, kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Strimla skinkan.
Blanda det skurna med creme fraiche. Smaka av med färsk hackad basilika, salladskrydda och peppar.

Till frukost en dag blev det lyxiga tunnbrödsrullar jag fyllde med Enrisrök Kalkon och Extra rökt skinka.

Tunnbrödsrullar
tunnbröd
creme cheese
kalkon eller skinka
avokado
ärtskott
ev. salt

Millans kommentar: Lönnebergas pålägg håller hög kvalite och är riktigt gott. Köttet är fint utan en massa onödiga senor och annat. De rökta skinkorna var väldigt goda och den extra rökta var förvånandsvärt salt, men god. Favoriten blev ändå den enrisrök kalkonen, trots att skivorna var lite i tunnaste laget. När det inte går att få loss hela skivor känns det som att man ställt skivaren aningens för tunnt. Men smaken har jag inget att klaga på! Kommer jag att köpa dem igen? Det hänger helt och håller på priset som jag för tillfället inte vet något om. Smakmässigt får de gärna komma hem hit igen.

Kommentarer

Berith skrev 2011-03-27 klockan 10:51

Lönnebergas pålägg är alltid goda!

Millan skrev 2011-03-27 klockan 11:06

Lina: Tack för tipset! Blir varma mackor till lunch idag :)

Lina skrev 2011-03-27 klockan 10:59

Den extrarökta skinkan tycker jag är jättegod, speciellt till varma mackor! :)

Nena skrev 2011-03-27 klockan 14:07

Hejsan, hittade er blogg av ren slump medans jag googlade runt lite:) GIllar verkligen era recept och era fina foton, ska fortsatta att kika runt pa era recpet nu:) Halsningar fran Italien:) Nena

Millan skrev 2011-04-05 klockan 14:29

Lina: Nu har jag testat i varma mackor och håller med om att den är perfekt till det! Nena: Tack för de fina orden! Välkommen åter :)

Lämna en kommentar
Reklam: