Lönneberga Mat & Hantverk

Hösten innebär lite nystart på matbloggarfronten för min del. Höst för mig innebär också en hel del marknader och 19/9 bar det av till Småland och Lönneberga Mat & Hantverk, i just Lönneberga.

marknad

Det bjöds på mängder av marknadsstånd, både med mat och hantverk. Det fanns tillfälle att provsmaka ostkaka, älgkorv, jordgubbssylt och bland hantverken fanns det ulltovat, träsniderier, tomtar, generellt av hög kvalitet. Det fanns också det vanliga utbudet, som brukar finnas på matmarknader såhär års, dvs frukt och grönsaker.

marknad

Det var svårt att välja bland alla godsaker. Men det blev framförallt matinköp, såsom plommon, sockerärtor, jordgubbssylt och tomater. Och jag provsmakade både älgkorv, och så förstås den lokala specialiteten…

marknad

…kroppkakor med lingonsylt! Egentligen ska det vara skirat smör till också, om jag får välja, men det här var gott och lika billigt som en varmkorv på stan (10:-).

Marknaden var väl värd turen, det var aktiviteter som pågick under dagen, fårklippning, smide, grillning, uppvisning av motorcyklar och sång. Solen sken, och ja, en lyckad marknadsdag helt enkelt.

Lämna en kommentar
Reklam: