Ljummen bulgursallad med räkor
Vi har fastnat för bulgur här hemma och gör gärna olika röror med det. Här kommer en variant med räkor och spenat.
Koka bulgur (ca: 3 dl) enligt anvisningarna på förpackningen men tillsätt 1 buljongtärning och uteslut saltet . Skala räkorna.
Grovhacka 2 schalottenlökar och 1 paket halvtinad fryst bladspenat. Fräs lök och spenat i 1 msk smör. Smaksätt med salt. Rör sedan ner ca 300 g räkor (gärna mer), 1 grovriven morot och till sist bulguren.
Häll upp i en skål och tillsätt 2 tärnade avokado, eventuellt lite dill , en skvätt citronsaft samt salt och peppar.
Örtcrèmefraiche
Blanda ihop 2 dl cremefraiche med hackade örter (dill, gräslök och/eller andra färska kryddor), smaksätt med salt och peppar och några droppar citron.
Kommentarer
annamaria skrev 2007-11-17 klockan 15:18
Visst är det gott med bulgur!! Synd att övriga familjen tycker att "man kan väl inte äta smulor". Bulgur som är så gott!!
Jenny skrev 2007-11-20 klockan 20:56
Mums, den här ska jag prova i veckan! Jag brukar använda Matkorn och det är både annorlunda och mättande! Och lite vitlök slänger jag nog i, det är jag lite beroende av ;)
Reklam:
Lämna en kommentar