Linssoppa med feta

Förra hösten gjorde vi en linssoppa (klicka här för receptet) som jag tyckte var perfekt lunchlådemat. Billig och lätt att göra storkok på. Chrisse blev däremot inte alls speciellt förtjust i den soppan. Det var förmycket tomatsmak för hans del. Men vi funderade lite på och bestämde oss för att minska ner på tomaterna och ändra lite. Resultatet blev..

Linssoppa med feta
till 3 portioner

2 morötter
1 palsternacka
ev. en liten klyfta kålrot eller lite sellerirot
1 liten gul lök
1,5 msk tomatpuré
1 dl röda linser
1 msk olja
1,5 msk flytande grönsaksfond
ca 8 dl vatten (det ska täcka grönsakerna)
1 tsk torkad timjan
svartpeppar

ca 40 g feta med örtkryddor

Skölj linserna och låt rinna av. Hacka löken och fräs i lite olja i bottnen på kastrullen.

Skala och grovriv morötter och palsternacka. Blanda ner alla ingredienserna (utom feta) i kastrullen. Låt koka i ca 10 minuter.

Servera i tallrikar och smula över fetaost.

Millans kommentar: Snabblagat och gott. Åter igen blev jag mer förtjust än Chrisse, men han kan definitivt tänka sig att äta detta igen.

Kommentarer

anna skrev 2010-12-04 klockan 12:34

Jag gjorde faktiskt något liknande häromdagen när jag skulle rensa kylen lite, jag stekte dock halloumi knapriga och hade på soppan som tillbehör. Det blev också gott!

Millan skrev 2010-12-04 klockan 13:33

Anna: Vilket bra tips med halloumin! Det har jag inte ens tänk på, men det måste ju vara jättegott. Tack!

Helena Ljunggren skrev 2010-12-05 klockan 19:16

Vilken härlig soppa. Perfekt nu när det viner om husknuten :)

Storkok « Sofie Marklund skrev 2012-03-21 klockan 20:27

[...] gjort storkok av den här soppan. Blev gott, varmt och kryddigt! Har nu även middag för ungefär ett halvår framöver. Ful [...]

Lämna en kommentar




*