Linsgryta med burrata
Kolla in detta galet goda recept på linsgryta med den perfekta twisten – krämig burrata! 🤤👌
Du kommer förmodligen inte att bli besviken om du testar, för detta är gott! Denna är inte speciellt kryddig, för hos oss gäller det att hela familjen ska äta. Men du kan med fördel krydda upp med lite chili eller chiliflakes.
Tips: Passa på att rota igenom kylen, har du en bit squash, en gammal palsternacka, en bit sötpotatis eller något annat så är det bara att blanda ner.
Linsgryta med burrata
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
400 g broccoli
2 msk olja
2 förpackningar krossade tomater
300 g röda linser (okokta)
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl vatten
0,5 dl balsamvinäger
salt & peppar
till servering:
gnocchi (potatisvarianten är att föredra, men du kan såklart servera med pasta istället)
burrata + olivolja + svartpeppar
färsk salvia
Skala och hacka lök och vitlök. Skär broccolistjälken och hela broccolin i 1 – 2 cm stora bitar.
Fräs lök och vitlök i olja i en gryta. Tillsätt krossade tomater, linser och buljong. Häll på vatten och vinäger.
Låt sjuda 5 minuter. Blanda sedan ner broccoli och låt sjuda ytterligare 15-20 min tills linserna är mjuka och broccolin har kvar lite tuggmotstånd.
Tillaga gnocchi:
Lägg gnocchin i blöt 5 minuter och värm upp olja i en stekpanna. Stek gnocchi tillsammans med salvia.
Servera grytan med gnocchi och toppa med Burrata, olivolja, svartpeppar och färsk salvia.
Reklam:
Lämna en kommentar