Limesnitt

Ingredienser:
6 dl mjöl
2 dl socker
200 gr smör
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 msk sirap
1 lime (skal + 2 msk limejuice)

Gör så här:
1. Rör ihop mjukt smör med socker. Ha i sirapen och blanda väl.

2. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner det så att allting blandas väl.

3. Tvätta limen noga! Riv skalen och pressa ut limesaften. Mät upp 2 msk (ev. rester kan du använda i en marinad till kött om du så önskar!).


4. Blanda i skal och juice från limen, precis bara så att allt blivit blandat och degen går ihop sig.

5. Gör längder av kakdegen och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna lite lätt.


6. Grädda kakorna i 175 grader i 12-15 minuter, eller tills de är gyllene i mitten av ugnen.

7. Låt dem svalna något och skär dem sedan på snedden. Låt kakorna svalna helt på plåten innan du packar ner dem i en burk.

Marias kommentar:
Kakorna går utmärkt att frysa! Limen gör att de känns lite fräschare i smaken. Du kan givetvis utesluta limen så blir det vanliga kolasnitt i stället. Detta är ett gammal arkivrecept som har blivit liggandes. Jag brukar vanligen baka dessa under sommaren då jag vill ha lite fräschare smak på kakorna och då tycker jag att lime är perfekt att smaksätta med.

Nu när julen närmare sig så kan det dock vara gott med något som bryter av lite mot alla juliga smaker, så varför inte baka dessa nu till julens fikastunder?

Lämna en kommentar




*