Lilla Torget, Borås – ett nytt försök

Har besökt Lilla Torget i Borås vid ett flertal tillfällen och även bloggat om det här på Salt & Peppar.

Fläskfilé

Den här gången föll valet på den grillade fläskfilén med tillhörande bearnaisesås. Och nej, detta var ingen kulinarisk läckerhet som man ramlar av stolen för (och det hade jag väl inte räknat med heller iof). Köttet var i torraste laget, såsen var ganska smaklös och smakade mest fett. Potatisen var dock godare än tidigare, alltid något! ;-)

Provade även en efterätt för ovanlighetens skull, friterad mango med mangosorbet och kondenserad mjölk.

Friterad mango

Mangobitarna var i minsta laget må jag säga! Mer frityrsmet än mango, men goda och lagom kripsiga.

Den kondenserade mjölken tillförde dock ingenting alls. Det var knappt som man kände någon smak alls av den. Kanske inte så konstigt när det inte var mer än ett tunt streck på assietten? ;-)

Vitlöksbrödet var dock precis lika gott som alltid och trevligt hade vi. Det är ett trevligt ställe att sitta ute i kvällssolen och njuta.

Kommentarer

Kryddburken skrev 2010-07-03 klockan 21:02

Grilltallrik är ju aldrig fel, men fläskfilén såg inget vidare ut... Sen får man ibland räkan bort de kulinariska bara för att det är ett trevligt ställe! Undra om dom missat de där med att kondenserad mjölk ska kokas till Dulce de leche, annars smakar den ju inget vidare! ;-) Hoppas ni har en härlig sommar! Kram från Öland

Maria skrev 2010-07-04 klockan 08:20

Kryddburken: Näe, de hade nog helt missat det här med Dulce de leche! Sommaren är härlig för övrigt! Ska ner till Kalmar nästa helg och tänkte givetvis besöka Öland. Några tips? :o)

Helen skrev 2010-07-06 klockan 18:46

"Bearnaisås smakar fett", men såsen är gjord av smör/olja. Tycker att maten på Lilla Torget är underbar, enkel och fräsch.

Maria skrev 2010-07-07 klockan 08:40

Helen: För att vara en äkta Bearnaisesås så är det endast smör som gäller, men jag är ytterst tveksam till att Lilla Torget skulle stå och vispa ihop sin egen sås... Detta är snarare en färdig variant och då är det snarare rapsolja och smörarom som är basen i det hela. När jag skrev att den smakar fett så menar jag just att det är endast detta som kommer fram, vinäger och dragonen försvinner någonstans på vägen. Tur att smaken är som baken... Och om jag hade tyckt att maten var urusel och inte ätbar så hade jag väl aldrig gått dit? ;-)

Lämna en kommentar
Reklam: