Light as a Feather Chardonnay

Sugen på något lättare vin under sommarkvällarna? Då är nog detta något för dig.

Light as a Feather Chardonnay

Light as a Feather Chardonnay (nr 6894) från Bulgarien
Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt
Årgång: 2012
Alkoholhalt: 5,5 %
Användning: Serveras vid cirka 8°C till rätter av fisk och skaldjur.
Smak: Torr, fruktig smak med sötma, inslag av äpple, mandarin och örter.
Källa: systembolaget.se

Vad som gör det här vinet så speciellt är dels dess låga alkoholhalt på 5,5% och dessutom 40% lägre kalorier jämfört med “vanligt vitt vin”.

Druvorna skördas under perioden slutet av september till mitten av oktober, med målsättningen att nå en hög mognadsgrad. Vingårdarna ligger i Trakien i den sydöstra delen av Bulgarien, ett område som kännetecknas av ett milt medelhavsklimat och där jordmånen till stor del består av kalk- och sandsten. Druvorna pressas försiktigt med membranpress och förs sedan över till ståltank för jäsning. Efter jäsningen så genomförs en avalkoholiseringsprocess för att få ner alkoholhalten till 5,5%.
Källa: MyNewsDesk

Millans kommentar: Det smakar som ett riktigt fruktigt och lätt vin. Tydliga toner av frukt gör att jag tänker på Kiviks musteries äppelmust, fast med en hint av alkohol för att minska det söta. Vinet serveras med fördel ihop med en isbit under varma sommardagar. Trevligt med ett alternativ till alla de tunga vinerna. Kan definitivt tänka mig att köpa hem en flaska och använda som välkomstdrink på nästa grillkväll.

Finns även som Rosé, med smak av jordgubb och hallon, som jag ännu inte smakat.

Lämna en kommentar
Reklam: