Les Dauphins och Keldas örtsås

Ljuva härliga sommarkvällar. Inte konstigt att man längtar hela året efter dessa.

Till kvällens grillning så passade vi dessutom på att testa såväl ett nytt rosé som rödvin från Les Dauphins.

les dauphins

Les Dauphins Côtes du Rhône Rosé (nr 74902)
Rosévin från Frankrike
Årgång: 2013
Producent: Cellier des Dauphins
Alkoholhalt: 12,5 %
Pris: 79 kr/flaska
Källa: systembolaget.se

Det första som slår en är givetvis den ursnygga designen. Rosévinet är inte alls så sött som rosé ofta är, utan betydligt friskare i smaken tycker jag. Fungerar bra som välkomstdrink men även god till lättare sommarsallader och skaldjur. Definitivt värt pengarna!

 

Les Dauphins Côtes du Rhône Reserve (nr 72458)
Rött vin från Frankrike
Alkoholhalt: 13,0 %
Användning: Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött.
Smak: Fruktig smak med inslag av hallon, blåbär, lagerblad och örter.
Pris: 79 kr/flaska
Källa: systembolaget.se

Det röda vinet är fruktigt med mycket smak, utan att bli tungt. Väldigt lättdrucket och perfekt sommarvin. Dock så föredrar jag lite kraftigare rödvin, men såhär i sommartider är det ett bra val som passar till såväl det grillade köttet som kycklingen.

kelda örtsås

Kvällens grillade kyckling med grillade grönsaker serverades med Keldas Svensk örtagård sås, som inte alls föll oss i smaken. Jag postade en bild på Instagram ganska direkt och skrev detta och fick flera kommentarer som istället tipsade om att välja Keldas Spanska mojo rojo.

Men tillbaka till den svenska örtagårdssåsen så är det creme fraiche blandad med dill, ramslök, vårlök, gräslök och körvel (samt lite majsstärkelse, socker, konserversingsmedel och sånt). För min del så var det kryddblandningen som inte riktigt gick hem. Gick att äta upp det jag lagt på tallriken, men jag kommer inte att köpa hem fler burkar. Dock så blev jag nyfiken på de andra sorterna efter kommentarerna på Instagram. Har du testat? Vilken är din favorit?

Kommentarer

Chrisse skrev 2014-06-28 klockan 21:19

Jag tyckte inte heller denna var nån större hit. Generellt sätt är jag inte så förtjust i dom där kalla "såserna" där det "bara" mer eller mindre är creme fraiche med kryddor i.

Lämna en kommentar
Reklam: