Lemon curd

Ingredienser:
2 citron, rivet skal + saft
2 äggulor
1 ägg
2 dl socker
100 gr smör

Ingredienser till lemon curd

Gör så här:
1. Tvätta citronerna noggrant. Riv skalet, se till så att du ej får med det vita. Pressa ut juicen från båda citronerna.
2. Vispa äggulorna, ägget samt socker någon minut i en skål.

Vattenbad

3. Ställ skålen i vattenbad (kastrull med hett vatten) och tillsätt citronskal och citronjucien. Rör tills krämen tjocknat, ca 15 minuter.

Klicka i smöret

4. Skär smöret i bitar. Klicka i dem under omrörning tills det smält.
5. Låt svalna.
6. Förvara i kylskåp.

Källa: Buffé nr 6 2007, sid 17

Marias kommentar:
Krämen tjocknade inte alls på 15 minuter, det tog snarare dubbelt så lång tid. Min version av denna lemon curd blev i syrligaste laget. Det är dumt när det bara står saft från två citroner, det hade varit bättre med en måttangivelse. Citroner är ju olika stora som sagt var…

Kommentarer

anjelina skrev 2007-11-08 klockan 00:07

vad gott allt verkar på din blogg:)blev jättehungrig..kram

Millan skrev 2007-11-08 klockan 09:09

Var det inte svårare än så? Jag har ju inte ens försökt för jag trodde det var jättemeckigt.

Lämna en kommentar




*