Lemon curd
Ingredienser:
2 citron, rivet skal + saft
2 äggulor
1 ägg
2 dl socker
100 gr smör
Gör så här:
1. Tvätta citronerna noggrant. Riv skalet, se till så att du ej får med det vita. Pressa ut juicen från båda citronerna.
2. Vispa äggulorna, ägget samt socker någon minut i en skål.
3. Ställ skålen i vattenbad (kastrull med hett vatten) och tillsätt citronskal och citronjucien. Rör tills krämen tjocknat, ca 15 minuter.
4. Skär smöret i bitar. Klicka i dem under omrörning tills det smält.
5. Låt svalna.
6. Förvara i kylskåp.
Källa: Buffé nr 6 2007, sid 17
Marias kommentar:
Krämen tjocknade inte alls på 15 minuter, det tog snarare dubbelt så lång tid. Min version av denna lemon curd blev i syrligaste laget. Det är dumt när det bara står saft från två citroner, det hade varit bättre med en måttangivelse. Citroner är ju olika stora som sagt var…
Reklam:
Lämna en kommentar