Lejonet och Björnen – glasstest

Via Lets deal fick jag tillfälle att köpa glass hos Lejonet & Björnen i Göteborg. Har inte haft vägarna förbi men för ett tag sedan så gjorde vi en heldag i Göteborg och passade då på att köpa med oss lite glass hem. Då vi var på tok för mätta och dottern hann somna i bilen innan vi var framme vid vårt glasstopp så köpte vi med oss glassen hem i 0,5 liters förpackningar. En förpackning kostar 49 kr om det inte är den ekologiska varianten som jag har för mig kostade 10 kr mer per förpackning.

De hade en hel del smaker att välja på och ser man sedan till utbudet av kulglass så fanns det oändligt många fler smaker att välja på.

Med mig hem fick jag den här gången klassikern Jordgubb och sedan Äppelpaj & kanel och Blåbärscheesecake.

Glassen smakar bäst om den får tina lite står det på förpackningen. Ni kan nog se att jag inte riktigt hade tålamod till det och bara var tvungen att provsmaka lite innan. Alla tre smakerna är otroligt krämiga och goda. De känns naturliga och smakar ganska mycket. Jordgubbssmaken blev makens favorit, men så är han inte mycket för varken kanel eller blåbär…

Själv tyckte jag att den var god, men kanske lite mesig i sin smak. Blåbärscheesecaken tyckte jag var riktigt god. Blåbärssmaken var intensiv och ibland kom det små bitar av diegestivekex.

Äpplepaj & kanelglassen smakade verkligen just det. Det enda negativa jag kan säga var väl att det var några få stora bitar i den som jag inte riktigt tyckte hörde hemma här. Hade hellre sett en helt slät glass utan några bitar av äpple/pajdeg eller vad tusan det nu var.

Hur som helst, riktigt goda glassar och jag kan mycket väl tänka mig att köpa dessa igen!

Kommentarer

Chrisse skrev 2011-06-22 klockan 21:59

Åhh .. dom ser väldigt goda ut alla tre tycker jag!

Lämna en kommentar
Reklam: