Laxlåda

Jag är ofta hemma hos mamma & pappa och äter. En solig torsdag bjöds jag på denna väldigt lättlagade laxlåda. Jag norpade genast med mig receptet och tänkte på hur enkelt det är att ändra i det för att få variation. När jag besökte Borgeby kryddgård som Maria nyligen bloggade om köpte jag en massa fiskkryddor som kommer bli perfekta i den här laxlådan. Här kommer receptet!

Laxlåda
till 4 portioner

Laxfilé, i portionsbitar (ca 4-6 bitar) eller
hel benfri sida

4 dl matlagningsgrädde eller vispgrädde + mjölk
1 fiskbuljongtärning eller 1 msk hummerfond
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl hackad gräslök eller finstrimlad purjolök
redning (1 dl vatten + 2 msk mjöl)
2 tomater eller massa små
salt
peppar

garnering:
1/4 dl hackad gräslök eller finstrimlad purjolök till garnering

till servering:
potatis

Sätt ugnen på 200 grader.

Salta och peppra laxen. Lägg i en smord ugnssäker form.

Koka upp grädden, buljongtärningen, pressad vitlök och lök. Krydda med salt och peppar. Red eventuellt av med lite vatten + mjöl som vispas ihop och hälls i. Häll blandningen över laxen i formen. Lägg över skivad tomat.

Sätt in i ugnen i 200 grader i 25 min.

Ta ut dekorera med gräslök.

Servera med pressad potatis.

Kommentarer

Zarah skrev 2010-10-08 klockan 17:22

Detta MÅSTE jag testa! Tackar! :D

mela skrev 2010-10-08 klockan 22:06

det ser gott ut

MATBLOGGEN skrev 2010-10-08 klockan 22:31

Så gott- och enkelt ! Passar mig perfekt:-) Trevlig helg

Lämna en kommentar




*