Laxfilé med rödlökssås

Det börjar bli hög tid att plocka fram grillen igen och något av det första jag ska göra då är grilla laxfiléer. Den här rödlökssåsen är lättlagad och krämig, vilket jag gillar. Chrisse var dock inte överförtjust i den, så nästa gång får jag ha den för mig själv :)

lax med rödlökssås

Laxfilé med rödlökssås
till 4 portioner

4 laxfiléer
citronpeppar
olivolja + smör

rödlökssås:
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
2 dl creme fraiche
2 msk hackad gräslök (går bra med färsk eller fryst)
salt & peppar
saft av 1/4 citron

tillbehör:
harricotsverts
grovriven parmesan
citronskivor

rödlökssås: Skala och strimla rödlöken. Finhacka vitlöken och fräs tillsammans med rödlöken i lite olja. Ställ åt sidan och låt svalna. Blanda därefter med creme fraiche, gräslök, citronsaft, salt & peppar.

Krydda laxen med citronpeppar och stek i en blandning av olivolja och smör tills laxen är färdig.

Servera laxen med nykokta harricotsvert som du till serveringen river lite parmesan över samt rödlökssåsen.

Källa: Receptet kommer ursprungligen från boken “Kickstart med Ulrika” från ICA bokförlag, men är delvis ändrat här.

Kommentarer

Fröken Dill skrev 2014-04-02 klockan 11:09

Lax på grillen är ALLTID så gott. Vi lagade precis sådan, med lite härlig citronpeppar på och spenat + champinjoner som tillbehör i helgen som gick. Misstänker att det var ett recept från DN? Suveränt gotttt!

Lämna en kommentar




*