Lax med potatissallad

Idag blev det en riktig sommarfavorit här hemma. En kall potatissallad med lax och sparris. Om jag förstod saken rätt skulle det inte ha funnits färskrökt lax i min paket, men detta recept fungerar lika bra till grillade laxkotletter som ugnsbakade laxbitar.

För vår del räckte detta till middag för oss båda samt vars en lunchlåda till morgondagen.

Lax med potatissallad
till 4 portioner

färskrökt lax (beräkna ca 150 g/portion)

potatissallad:
1 kg potatis
1/4 purjolök
2 äpplen
1/2 knippe rädisor
1-2 msk hackad basilika
3 dl turkisk yoghurt
1/2 lime

till servering:
1/2 lime i tunna klyftor
2 knippen sparris (500 g)

Börja med att skala potatisen och koka den. Låt svalna.

Skär potatisen i bitar. Skala äpple och skär i bitar. Skölj och strimla lite av det gröna på en purjolök. Skölj rädisorna och skär i tunna skivor. Grovhacka basilikan. Riv skalet från 1/2 lime. Blanda allt med yoghurten och låt stå och dra till sig minst 10 minuter i kyl.

Skölj sparrisen och skär bort den nedersta “träiga delen”. Skär gärna bort lite extra och spara undan stumparna i frysen. När du har tillräckligt många påsar gör du sen den godaste sparrissoppan av dem alla :)
Receptet hittar du här: https://saltpeppar.se/blog/?p=9746
Men nu tillbaka till dagens middag. Koka sparrisarna lätt så att de fortfarande har rejält med tuggmotstånd kvar.

Servera potatissalladen med den kalla laxen, limeklyftor och sparris.

Kommentarer

Berith skrev 2011-05-12 klockan 18:19

Perfekt mat när det är varmt och skönt. Ja annars också för den delen!

Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-05-12 klockan 19:46

Äter själv varken lax eller potatissallad, men sambon hade inte tackat nej till en sådan tallrik :-)

Lämna en kommentar




*