Lax med dillstuvad potatis

Helgerna brukar vara otroligt härliga. Oftast har vi tid att lägga på matlagning och ändå hinna med en del av allt det andra vi planerat. Just den här lördagen blev det lite oplanerad middag med mina föräldrar. Ica hjälpte oss en bit på traven och med lite snaps på toppen så blev det en riktigt lyckad middag.

Lax med dillstuvad potatis serveras med en rödkålssallad, en grönsallad och Snälleröds jungfrusnaps :)

Lax med dillstuvad potatis
till 4 portioner

1 kg potatis

dillstuvning:
3 msk vetemjöl
5 msk smör
5 dl mjölk
1 dl färsk hackad dill
salt och peppar

tillbehör:
gott att servera ihop med gravad lax (beräkna 100-150 g lax/person)
sallad

Skala och koka potatisen så att den är nästan färdig. Skär i ganska stora bitar.

Dillstuvning: Smält smöret i en panna med höga kanter eller kastrull. Tillsätt mjölet och rör ut det. Häll i mjölken under omrörning och låt koka några minuter. Smaka av stuvningen med salt, peppar och dill. Vänd i potatisen och låt småputtra några minuter.

Servera direkt med gravad lax och sallad.

ICA Selection har, vad jag tror är en nyhet, olika varianter av gravad lax. Den med apelsinsmak var en höjdare tyckte vi, men ingefäran var verkligen inte långt därifrån. Ett bra tips inför julbordet!

Till midsommarmaten testade vi ekologiska snapsar från Snälleröd. Jag vet inte om det är samma som fanns i småflaskorna, men Jungfruns brännvin finns numera i stor snygg flaska. Ja, jag vet att utseendet på flaskan inte smakar, men mina ögon tycker om den. Om man kan beskriva en smak som varm så tycker jag att denna är det. Inte alls den fräna smaken som vissa andra snapsar har, utan en mjuk smak som smeker strupen på vägen ner. Att den är kravodlad ger extra plus i kanten.

Snälleröds Jungfruns Brännvin (nr 86923)
Kryddad sprit tillverkad i Sverige
Producent : Snälleröds Ångbränneri
Alkoholhalt: 38,0 %
Förpackning: Flaska (500 ml)
Pris: 209,00 kr
Källa: systembolaget.se

[Uppdaterat] Den snygga flaskan är designad av Lisa Bengtsson ­fick jag just veta :)

Lämna en kommentar
Reklam: