Lavelund gårdsbutik

lavelund

När vi skulle ut till Österlenkryddor (som vi tidigare bloggat om här) så körde vi förbi en helt underbar liten gårdsbutik. Den var inte speciellt stor men kvaliten på sakerna kräver helt klart ett blogginlägg! Vi köpte underbara rödbetor för 15 kr/bunte (och vilken bunte sen). Morötterna kom direkt från marken ner i vår kasse och de smakade verkligen som morötter ska göra (12 kr/bunte). Vi köpte även potatis, purjolök och bigaråer (även de direkt från trädgården).

Anna-Maria som vi talade med brinner verkligen för sina grönsaker och har tusen förslag om hur man ska tillaga dem. Bland annat så tipsade hon om att vi skulle stuva blasten från rödbetorna. Med tanke på hur blasten brukar se ut på rödbetorna jag köper (om den ens finns kvar) så har aldrig tanken slagit mig att den skulle gå att använda. Här var blasten krispig och påminde en hel del om Mangold. Så när vi kom hem testade vi nästan direkt (resultetet finns i det här inlägget – länk).

betala i bössan

Butiken är öppen 9-18 dagligen. Man går in, tar vad man vill ha, skriver på en lapp vad man tagit och hur mycket det slutar på och lägger pengarna i en låda.

Vill man ha bemanning är tiderna torsdag – fredag kl. 16-18. Lördag 10-13.

Lavelund – Köpingebro
tlf: 0411-55 05 45 eller 070-547 47 64

Kommentarer

Caroline skrev 2009-11-01 klockan 13:35

Oj det är verkligen att lita på kunderna =) Då hade jag lagt i lite extra bara för det!!

Lämna en kommentar
Reklam: