Laroche – Bourgogne Réserve

Mysmiddag kan man ha vilken kväll i veckan som helst. Att slösa med god manchego och dricka gott vin till gör att jag glömmer vilken höststorm som helst ;)

Dagens vin är ett fransk vitt vin som trots sin fruktighet faktiskt är ganska strävt i smaken. Första kvällen dracks det ihop med en spaghettipumpa. De sista dropparna (ca 1,5 dl) sparades och användes till pumpasoppan några dagar senare.

Namn: Laroche – Bourgogne Réserve (nr 5621)
Vitt vin Från: Frankrike, Bourgogne
Årgång: 2011
Alkoholhalt: 12,5 %
Sockerhalt: Mindre än 3,0 gram/liter
Användning: Serveras vid 8-10°C till grillade fisk och skaldjursrätter eller till ljust kött.
Smak Torr, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av tropisk frukt, smör, äpplen och grapefrukt.
Pris: 99 kr
Källa: systembolaget.se

Spaghettipumpa med Manchegosås
till 3 portioner

1 spaghettipumpa
3 dl riven manchego (eller annan smakrik ost)
6 dl mjölk
200 g tärnad kassler
3 msk vetemjöl
3 dl frysta ärter
salt & peppar
chilipulver

till servering:
bröd

Halvera spaghettipumpan på längden. Ta bort kärnorna. Lägg pumpan med snittytan neråt i en ugnsäker form och fyll på ca 3 cm vatten. Tillaga ca 30 minuter i ugnen 175 grader.

Under tiden som spaghettipumpan tillagas, koka upp mjölk, vetemjöl och lite salt till en sås. Blanda ner kassler, ost och ärtor. Rör tills osten smält. Smaka av med salt, peppar och chilipulver.

När pumpan är klar i ugnen, vänd den uppåt och dra en gaffel genom pumpan för att lossgöra spaghettisträngar. Blanda såsen med spaghetti­strängarna och servera rätten med pumpaskalet som en skål.

Servera gärna med något bröd.

Butternutsoppa
Receptet på soppan hittar du här:
https://saltpeppar.se/blog/?p=9143

Soppan serveras med seranochips och brödstick (länk).

Lämna en kommentar




*