Längs väg 11

Vårt mål på den här resan var egentligen Kiviks marknad 2010. Men där blev vi mest besvikna och på hemvägen bestämde vi oss för att besöka lite gårdsbutiker. En gammal favorit och två nya ställen. Färden här startar vid väg 11 från Tomelilla mot Malmö.

calles frukt och grönt

Strax efter Tomelilla (Ramsåsa), på höger sida dök plötsligt Calle´s frukt och grönt upp. Vi svängde snabbt in och hittade ännu ett av de här guldkornsplatserna. Massor av supergoda tomater för 20 kr/kg. Ägg som kom direkt från hönsen och massor av andra färska saker fick vi med oss därifrån. Högsta kvalite på sakerna och jag hoppas att det är lika bra nästa gång vi kör dit!

eriksgården
Eriksgården i Hörr kan stoltsera med en av de snyggaste och fräschaste gårdsbutiker vi besökt. Tyvärr uppfyllde dock inte utbudet våra önskemål. Tomater för 65 kr/kg, hallon och blåbär. Därutöver en massa keramik, sylter och några ostar. 4 lådor hallon för 100 kr fick dock följa med oss därifrån. Vi kommer inte att köra dit med förhoppning att shoppa loss, däremot såg cafeet trevligt ut (vilket vi inte testade den här gången). Extra plus i kanten för trevlig personal!

Eriksgården – http://www.eriksgarden.nu
Hörrs byaväg 272
275 92 Sjöbo
Telefon: 0416 – 141 18

mossagården
Ett favoritställe vi beställt många grönsakslådor från är Mossagården. Någon dag i veckan har de även försäljning på gården. Trevligt bemötande och fantastiska grönsaker gör att vi gärna handlar här.

Mossagården – http://www.mossagarden.se/
240 14 Veberöd

Kommentarer

Berith skrev 2010-07-26 klockan 09:22

Härligt med en massa gårdsbutiker!

Lämna en kommentar
Reklam: