Långkokt kyckling med senap och dragonsås
Dijon och färsk dragon är verkligen en perfekt kombination. Här kryddar vi kycklingfileer och låter det långkoka i 5-6 timmar. Sen blandar vi fonden med grädde till en ljuvlig sås och serverar.
Långkokt kyckling med senap och dragonsås
till 4 portioner
4 kycklingfileer eller kycklinglårfiléer
1 tsk salt + svartpeppar
4 msk dijon
3 msk färsk dragon
2 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
6 små morötter
1 dl kycklingbuljong (1 dl vatten + 0,5 msk flytande kycklingfond)
till såsen:
1,5 dl grädde
ev. redning
salt, peppar
1 msk färsk dragon
1 msk färsk citronjuice
tillbehör:
ris
grönsaker (på fotot kan vi stoltsera med våra egna bondbönor vi plockade och frös in tidigare)
Putsa kycklingen (dela eventuellt varje filé i 2 bitar om de är stora) och lägg i crocpoten tillsammans med dijon, salt och peppar och färsk, hackad dragon. Blanda allt ordentligt.
Finhacka lök och vitlök och skala morötterna. Lägg detta över kycklingen.
Tips: Är du hemma under dagen kan du med fördel vänta med att lägga i morötterna några timmar, så behåller de sin krispighet lite bättre.
Häll buljongen över och sätt på locket. Koka på “low” i 5-6 timmar. Givetvis går det bra att göra denna rätten utan crocpot. Låt då allt småputtra i panna med lock i ca 25-30 minuter.
När kycklingen är klar, ta upp den och morötterna och lägg på fat under aluminiumfolie.
Koka upp grädde, buljongen från crocpoten och red eventuellt. Smaka av med salt och peppar. Låt allt småputtra tills såsen tjocknat. Avsluta med att röra ner färskpressad citronjuice och hackad dragon.
Lägg kycklingen i en form (eller i crocpotens innerform igen) och häll såsen ovanpå.
Servera med valfritt tillbehör.
Källa: Receptet kommer ursprungligen från,
56kilo.se/croc-pot-kyckling-med-senap-och-dragonsas
men vi har gjort några småändringar i det.
Reklam:
Lämna en kommentar