Långkokt kalops i slow cooker

Riktiga köttgrytor är det bästa man kan göra i en slow cooker. Låt köttet ligga på low i många timmar, så faller det nästan isär bara du tittar på det. Just kalops har nog varje landskap sin version, men här är vår, anpassad till crock pot/slow cooker.

Långkokt kalops i slow cooker

Långkokt kalops i slow cooker
till 8 portioner

1,5 kg högrev
2 gula lökar
25 g smör

1 liter vatten
2 oxbuljongtärningar, mörka
2 lagerblad
8 kryddpepparkorn
8 vitpepparkorn
3 msk tomatpuré
2 msk kinesisk soja

3 msk vetemjöl
5 morötter

till servering:
kokt potatis
inlagda rödbetor
finklippt persilja (går utmärkt med djupfryst)

Långkokt kalops i slow cooker

Skala lök och morot. Skär löken i klyftor och moroten i bitar. Skär köttet i stora bitar.

Långkokt kalops i slow cooker

Blanda vatten, buljongtärningar, lagerblad, kryddpeppar, vitpeppar, tomatpure och soja i slow cookern.

(Om du på fotot ovan tycker dig se lite timjan nere till höger så stämmer det, för dottern tyckte tydligen att det behövdes. Som tur var hann jag hindra henne innan alla andra kryddor från lådan också hann åka ner i..)

Långkokt kalops i slow cooker

Hetta upp en stekpanna. Lägg i rejält med smör och vänta tills det börjar bryna och lägg i köttet i omgångar och lägg över i slow cookern efterhand. Det handlar bara om att köttet ska få en riktigt snygg stekyta.

Långkokt kalops i slow cooker

Sätt igång grytan på low 6-7 timmar.

Långkokt kalops i slow cooker

1 timme innan det är dags att äta: Pudra över mjölet och rör runt. Blanda ner morotsbitarna och låt gå på low ytterligare en timme.

Servera kalopsen med rödbetor, persilja och kokt potatis.

Lämna en kommentar




*