Lakrids- och saltrostade mandlar

Jag satt och slötittade på facebook-flödet en kväll när Maria F postade en bild på mandlar med lakrids. Kombinationen mandlar med choklad doppade i lakrids är ju en av mina favoriter sedan tidigare, så varför skulle då inte detta vara gott? Insåg dessutom att jag hade allt hemma så det var bara att blanda ihop och njuta. Postade en bild på Instagram samtidigt som jag gjorde det och plötsligt var det fler som skulle göra det samma kväll. Succe tror jag att man kan sammanfatta det hela med. Tack Maria!

lakridsochsaltrostade nötter

Lakrids- och saltrostade mandlar

sötmandel
olja (jag föredrar någon utan så mycket smak till detta, ex. rapsolja)
flingsalt
lakridspulver (brukar finnas bland baktillbehör i butikerna)

Rosta mandlarna i ett varmt stekjärn tills de börjar få lite färg. Häll på lite olja och försök se till att alla nötterna får lite olja utan att för den delen dränka dem. Krydda med salt & lakridspulver. Hur mycket får du provsmaka dig fram till. Själv vill jag ha massor av lakridssmak!

Kommentarer

Kinna skrev 2014-03-17 klockan 07:09

Ah, vilken bra idé. Jag älskar ju både lakrits och mandel. Tack för tips!

Lämna en kommentar
Reklam: