Läcker drinkbok lottas ut

Drinkbok

Nu börjar solen titta fram och det känns som vår. Många fester som bröllop, studentfirande och annat planeras och man firar oftast med nåt gott att dricka. Själv tar jag gärna en drink på altanen en fredagkväll när det blivit varmare.

Jag hittade denna läckra bok med massor av olika cocktails på bokrean och kunde inte låta bli att köpa den. Men jag har redan flera drinkböcker, så jag tänker låta nån annan få blanda drinkar av recepten i den här. Jag lottar alltså ut den här boken till någon av våra läsare. I boken finns det recept på såväl klassiker som Dry Martini och Daiquiri och nya drinkar som Cat’s Eye och Golden Dawn.

För att vara med i utlottningen, så måste du lämna en kommentar till detta inlägg och i kommentaren vill jag ha ditt bästa drinkrecept som passar bra under vår och sommar. Det kan vara en drink med eller utan alkohol, enkel eller superfestlig. Vi kommer sen att testa en del av recepten och recensera dem, men det är lottning som gäller, så om du lämnat en kommentar med recept senast den 10/5, så är du med på lottdragningen. Den som vinner lottdragningen kommer att få ett mail från oss, så vi kan få adressen som boken ska skickas till.

Kommentarer

Mimo skrev 2008-04-29 klockan 14:35

Aaah - kul! Det vill jag gärna vara med på, utlottningen alltså. Här kommer mitt favoritrecept - Mojito (från Kuba) Blanda 1 - 2 tsk socker och saften av 1/2 limefrukt (alt Roses lime) i ett högt glas. Lägg i några kvistar krossad mynta. Skaftet skall vara med. Tillsätt 6 cl ljus rom och lägg i rikligt med iskuber. Fyll på med sodavatten och rör om. Serveras med sugrör och som garnering en myntakvist.

Sara D skrev 2008-04-29 klockan 14:40

Jag smakade en god alkoholfri drink när jag var gravid som jag tänkte tipsa om. Den innehöll 1/2 muddlad lime med skal, is, tranbärsjuice och fruktsoda (Jag är inte helt säker på måtten men jag gissar 1/3 tj och 2/3 fs och saften från 1/2 lime). Supergod och frisk i smaken! Och eftersom den är alkoholfri funkar den för alla... :D

Lisa skrev 2008-04-29 klockan 18:00

Här kommer en ljusrosa god drink: 2 cl vodka 2 cl Likör 43 1 cl Grenadin mjölk is Häll sprit och grenadin i ett highballglas. Fyll på med mjölk och lägg i några isbitar. Rör runt.

Mian skrev 2008-04-29 klockan 18:17

Här kommer mitt favoritrecept - riktigt smaskens. CAIPIRINHA med myskmadra 1 lime (delad i 8 bitar) muddlas med 1,5-2 msk socker (gärna muskovado) och ett par stjälkar myskmadra (en ört) 4-6 cl Cachaça (sockerrörsrom från Brasilien) hälles i Fyll upp med krossad is. Låt stå 10 minuter. Läskande! Njutes i syrenbersån!

Sara skrev 2008-04-29 klockan 18:39

Vad roligt med en tävling, här kommer mitt bidrag! Happy Black 4 cl Smirnoff Black Ett nashipäron Socker (smaksätt med socker beroende på päronet) Champagne eller Prosecco Muddla en klyfta nashipäron i ett shakerglas, tillsätt Smirnoff Black och socker. Skaka. Sila över i ett champagneglas fyllt med krossad is och skivor av nashipäron. Toppa med Prosecco eller Champagne. En riktigt lyxig drink!

Åsa skrev 2008-04-29 klockan 22:03

En undran bara: vad är muddla? Här är en enkel och god (tycker jag iaf), som jag drack förra sommaren. Bacardi apple + Sprite Zero och massor med is. Man kan dekorera med en limeskiva om man vill... En törstsläckare när det är varmt ute :)

Sara skrev 2008-04-30 klockan 16:21

Att muddla socker och frukt eller socker och myntablad betyder att man krossar/mosar ihop sockret och frukten/myntabladen. En muddlare kan vara gjord av trä eller glas och se ut ungefär som en smalare variant av en stöt till mortel. Har man inte en muddlare kan man ta något annat trubbigt föremål.

Caroline skrev 2008-05-04 klockan 21:59

Ja, jag tänker tipsa om nåt som är SÅ enkelt och GOTT framförallt... egentligen finns det inga mått på detta anser jag för man tar hur man själv tycker och hur pass starkt man vill ha det. Det är gräddiga mjölkdrinkar och en av dom kallas för Orgasm på klubbarna hehe. Jag älskar mjölkdrinkar som bara den och är inte så mkt för det söta och sliskiga. Därför blir mina bidrag bara mjölkiga :) Måtten är baserat på hur pass starkt du vill ha det och hur pass stort glaset är. Jag tycker att det blir godast när man gör det på känn :) ORGASM 4 cl Baileys 2 cl Khalua Resten mjölk (eller grädde om man gillar det bättre) Man kan öven göra på följande sätt också men jag gillar den första bäst då jag inte är så himla förtjust i drinkar med vodka i :) 2 cl irländsk choklad/gräddlikör 2 cl kaffelikör 2 cl vodka Skaka med is och sila upp i cocktailglas. Här är ett annat på White Russian: 4 cl vodka 2 cl kaffelikör 2 cl grädde (eller mjölk om man hellre vill ha det) Garnering: rött cocktailbär Bygg i ett tumblerglas. Skikta på grädden. Du kan byta ut grädden mot drygt dubbla mängden mjölk om du inte vill ha det så fett och servera i highballglas.

Linda skrev 2008-05-08 klockan 10:17

Jag tycker att en P2:a är en perfekt sommardrink. Söt, fräsch och god! Häll 3 cl Vaniljvodka och 3 cl Sourz Apple över några krossade isbitar i ett högt glas. Pressa i lite lime, och fyll på med fruktsoda. Lägg gärna i lite frusna hallon och en limeskiva också! Njut :)

Lina skrev 2008-05-08 klockan 10:23

Mitt bidrag till bästa drink är Bellini! Häll upp 1/3 persikojuice i ett champagneglas och fyll sedan på med 2/3 champagne. Dekorera med en bit persika eller annat mumsigt! :) Tips! Byt ut persikojuicen mot mangojuice - mmmmumsigt!

Vanja skrev 2008-05-09 klockan 11:53

Favoriten från förra sommaren håller fortfarande: Absolut Vodka Pear Ginger Ale Rose's Lime Longdrinkglas med ett par isbitar i botten Eftersom jag gillar frihet så är det valfri mängd vodka (fast 4-6 cl är rätt lagom...) toppa upp med ginger ale, häll i en liten skvätt lime, rör om och njut i kvällssolen :-)

Anna skrev 2008-05-09 klockan 12:36

Jag drack en god drink för några veckor sedan, som passar bra nu framåt sommaren. Enkel är den också och består av mousserande vin, en klick hallonsorbet och så frysta hallon. Klart!

Pär skrev 2008-05-09 klockan 12:47

Mitt förslag till bästa drinken är min variant av en szarlotka. Skaka: 1 del Å»UBRÓWKA 2 delar äpplejuice med is. Sila upp i cocktailglas och njut.

Lämna en kommentar
Reklam: