Labneh med rödbetor och honung

Att besöka Citygross på Rosengård är inte som att besöka Citygross i exempelvis Staffanstorp. Det är knappt att det är samma butik. Ett visst grundsortiment är säkert detsamma, men på Rosengård hittar man en massa andra saker man inte så lätt hittar på andra ställen.

Vid ett besök i somras stod och jag kollade på alla, för mig, nya ostar och lät på måfå en burk med något jag inte visste vad det var följa med. En burk Labneh – avrunnen yoghurt gjort på färsk getmjök. Och nu när den hittat in i vårt kök kommer det att dröja ett tag innan jag släpper den. För detta var en fullpoängare! Påminner om mozarella i konsistensen men smakar som mild chevre. Perfekt till sallader av alla dess slag. Finns även i redan smaksatta varianter.

I sin enklaste form, med lite olivolja och salt.

Olivolja, färsk hackad basilika och solmogna tomater.

Nykokta rödbetor, lite honung och labneh. En himelsk kombination vill jag lova!

Läs mer om Labneh/Strained yoghurt på wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Strained_yoghurt

Kommentarer

KarinW skrev 2012-08-11 klockan 16:38

Men den vill jag smaka, läste att man kunde göra labneh själv men det blir ju trixigt med getyoghurt eller?

Mårtenssons kök skrev 2012-08-12 klockan 17:34

Och vi som ska en sväng till Malmö denna veckan, och med bil dessutom (!), kanske vi ska ta oss en tur in om. Har faktiskt aldrig ens besökt något City-Gross, så bara det kan ju vara spännande. Vi tackar för tipset.

Chrisse skrev 2012-08-16 klockan 01:38

Om du ska till Malmö och gå i roliga butiker så borde du besöka abdos (www.abdosfood.se). Det är nära citygross och väl värt ett besök!

Lämna en kommentar
Reklam: