Kycklingtortilla

Kycklingtortilla

Ingredienser:
400 gr champinjoner
1 paket bacon (140 gr)
2 gula lökar, ca 200 gr
400 gr kycklingfilé
Grillkrydda
Örtkrydda
3 msk balsamvinäger

2 paket Herbes and garlic tortilla
500 gr 10% riven ost (du kan givetvis ta fetare ost om du vill)

Gör så här:
1. Finhacka löken, skiva champinjonerna tunt. Stek mjuka i lite smör och lägg sedan åt sidan.
2. Strimla baconet och knapperstekt det. Låt baconet rinna av på lite hushållspapper.
3. Strimla kycklingen, krydda med grillkrydda och örtkrydda. När kycklingen är nästan färdigstekt så häll i balsamvinägern och låt alltsammans koka samman.
4. Vänd ner lök och champinjonblandningen samt baconet. Blanda väl.
5. Lägg ut ett paket tortillas, fördela kycklingröran jämt över dessa.
6. Toppa med osten och lägg på en tortilla som lock.
7. Antingen penslar du varje tortilla med lite matolja och gräddar dessa i ugnen tills osten har smält. Lägg dem i så fall på ett bakplåtspapper och grädda i 175 grader. Passa dem noga så att de inte bränns. ELLER så penslar du dem med lite matolja/flytande smör och steker dem i en stekpanna. Vänd efter halva tiden. De får då lite finare yta, men det tar längre tid innan det är färdigt.
8. Skär sedan varje tortilla i 6 bitar.

Dipp
2 msk majonnäs (valfri fetthalt)
4 msk dijonsenap
4 msk flytande honung

Gör så här:
1. Blanda alltsammans i en skål. Låt dippen mogna i kylen i minst 30 min.

Marias kommentar:

Serverar du dessa som tilltugg så är det bara att ta en slice och dippa i lite dipp. Ät och njut!

Vill du göra en hel måltid av det hela så är ungefär 3 bitar lagom för en portion tillsammans med en stor sallad som tillbehör.

Det går utmärkt att frysa dessa och sedan ta upp och micra dem.

Äkta comfort food, inte den absolut nyttigaste sorten, men det är sällan comfort food! ;-)

Inspiration till detta recept kommer från en rätt jag åt på Outback Steakhouse i Miami, Florida hösten 2009.

Lämna en kommentar




*