Kycklinglasagne med tacosmak

4 portioner
Ingredienser:
500 gr kycklingfilé
1 påse tacokryddmix
1 finhackad gul lök
1 burk krossade tomater (400 gr)
2 dl mjölk
2 dl crème fraiche
1 paket färska lasagneplattor
3 dl riven ost
1 kula mozzarellaost
salt, peppar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Strimla kycklingen och finhacka löken och stek alltsammans i lite smör.
3. Tillsätt kryddmixen och ca 1 dl vatten, rör runt och lått det hela koka samman på svag värme.
4. Blanda samman de krossade tomaterna med mjölk och crème fraiche, smaka av med salt och peppar.
7. Ta fram en ugnsfast form och varva tomatmjölk, kyckling, mozzarellaost och lasagneplattor.
8. Strö över osten och grädda tills lasagnen fått fin färg, ca 20–25 minuter.


Marias kommentar:

Om jag gör den här lasagnen igen så kommer jag ta mer kyckling, tycker att det blev lite snålt nu. Du kan hålla tillbaka på saltet då tacokryddmixen i sig är salt och smakar mycket. Rev över lite extra Västerbottenost på slutet vilket blev riktigt gott.

Upplever dock att det blir lite mer än 4 portioner. Vi har hittills ätit middag en gång (2 vuxna och en 2,5-åring), sedan har maken haft matlåda med sig och det finns nog minst en vuxenportion kvar. Vem vet, det är kanske vi som är små i maten här hemma? ;-)

Nästa gång så kör jag nog på mera kyckling som sagt var och vitlöksfrästa champinjoner. Återkommer med kommande versioner. Den här var dock väldigt god och alla åt med god aptit. Den gick hem hos såväl stor som liten här i alla fall. Fungerar utmärkt att frysa och värma i micron.

Lämna en kommentar




*