Kycklinggryta med smak av ananas och curry

Kycklinggryta med ananas och curry

Ca 4 burkar á 200 gr

Ingredienser:
175 gr kycklingfilé
1 burk skivad ananas á 140 gr inkl. spad
2,5dl 15% matladningsgrädde
1 dl okokt ris
150 gr majs
1 lite gul lök
1 krm curry
1 msk mjöl
vitpeppar eller svartpeppar efter tycke och smak
smör
1,5 msk matolja

Gör så här:
1. Hacka löken och strimla kycklingfilén i småbitar.

2. Ha i ca 1 msk flytande smör/margarin och bryn löken och kycklingfilén lite lätt (utan att den tar färg). Pudra över curry, lite peppar och 1 msk mjöl.

3. Häll över ananasspadet och grädden och låt alltsammans koka tills kyckligen är färdig (ca 10-15 min. OBS! Kolla att kycklingen verkligen är färdig!).

4. Samtidigt kokar du 1 dl ris i en separat kastrull i vatten utan salt. Själv kör jag på varianten att jag kokar mitt ris i mer vatten än vad som behövs och sen häller jag av det överblivna vattnet för att slippa att riset bränner fast. Följ anvisningarna på paketet i övrigt.

5. När du kokat kycklingen i 10-15 min så ha i ananasringarna som du delat i mindre bitar och låt dem koka med i 5 minuter.

Ekologisk majs

6. Avsluta med att vända ner den frysta majsen och låt dem värmas upp av såsen i ca 5 min, eller tills majsen är mjuk.

Omixad gryta

Mixa maten till önskad konsistens

7. Avsluta med att mixa grytan till lagom konsistens utifrån hur grova bitar ditt barn klarar av att äta. Vänd till sist ner riset. Om ditt barn inte fixar bitar alls än så ha i riset innan du mixar.

Färdigmixad gryta med iblandat ris

8. Blanda ner matoljan innan du portionerar upp maten.

Smaklig måltid!

Marias kommentar: Denna gryta blir något lösare i konsistensen än vad jag brukar göra. Det blir med andra ord lite mer kladd. Möjligen kan man reda av såsen ytterligare för att förhindra lite av rinnigheten. Från ananasen plus juicen så får denna gryta sin sötma, men curryn bryter av detta något.

Nästa gång så ska jag nog testa att ha i lite mera curry och kanske lite fintärnad morot för mer tuggmotstånd så småning om. Kan även tänka mig att tärna kycklingen och och mixa den slät. Smakmässigt så är detta något som även jag kan tänka mig att äta. Ta bort en portion till dig själv innan du mixar gryta i så fall. Som vuxen vill man gärna ha lite mera tuggmotstånd! ;-)

Lämna en kommentar
Reklam: