Kycklingfavorit hos mamma och pappa

Mamma ringde mig en dag och berättade om en riktigt smaskig kycklingrätt de gjort. Receptet mailades direkt över till mig och blev liggandes. Men så en dag hittade jag det igen och vi bestämde oss för att testa. Det visade sig bli en riktigt god kycklingrätt. Nästa gång, för den kommer att göras fler gånger, ska vi blanda ut purjolöken med lite färsk spenat.

Kycklingfavorit hos mamma och pappa
till 3-4 portioner

3 kycklingfiléer
salt & peppar
olja + smör

1/2 purjolök (vi blandade purjo och salladslök)
2 burkar hela champinjoner (ca 100g/burk)
1 burk creme bonjour örtagård
2,5 dl matlagningsgrädde
1 tsk sambal oelek

riven ost

1 paket bacon (ca 150 g)

till servering:
pasta eller ris
sallad (på fotot en vitkålssallad med färsk spetskål, riven morot, italiensk salladskrydda, vitvinsvinäger och olivolja)

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela kycklingfilén i mindre bitar, krydda och stek dem i olja blandad med smör så att de får en fin yta. Lägg kycklingen i en ugnsfast form.

Ansa löken och strimla. Dela svamparna på mitten. Fräs i lite olja så att löken börjar mjukna. Blanda ner creme bonjour, grädde och sambal oelek. Låt puttra några minuter. Häll blandningen över kycklingen. Strö över lite riven ost och ställ in i ugnen 20 minuter.

Undertiden, klipp baconen i mindre bitar och knaperstek dem. När gratängen kommer ut, strö över baconen.

Servera med pasta eller ris och en sallad.

Kommentarer

Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-06-19 klockan 21:54

Sparar genast receptet, för det kommer jag allt testa :)

L8 skrev 2011-06-20 klockan 22:19

Gjorde kycklingen idag, och den blev verkligen jättegod. Tog dock färska champinjoner istället + en hel purjo (medelstor). Och till det färsk tunnstrimlad vitkål. Kommer garanterat att laga detta fler gånger!

Millan skrev 2011-06-20 klockan 22:35

L8: Vad kul att du vågade testa! Tyvärr är jag allergisk mot färska champinjoner, men jag är övertygad om att det blev bättre än med burkchampinjoner!

Lämna en kommentar




Reklam: