Kycklingburgare

Kycklingburgare

En variant på den vanliga klassiska hamburgare än att grilla kycklingfilé och sedan bygga en hamburgare av det hela.

Gör så här:
Lägg kycklingfilérna [beräkna en per person] i valfri marinad och låt marinera i någon timme i kylskåpet. Ta ut kycklingen ca 30 minuter innan du ska grilla den!

Hacka sallad, skiva lök och tomat.

En god hamburgerdressing är gott till! Köp en färdig eller blanda till en egen.

Något gott lantbröd/durumbröd är mycket godare som bröd än vanligt hamburgerbröd tycker jag.

Pensla brödskivorna med lite olja och lägg dem på grillen mot slutet så att de får lite färg. Men passa så att de inte bräns!

Gott till är även någon god ost som sakta får smälta över den nygrillade kycklingfilén.

Serveras med gärna med en klick coleslaw.

Förslag på marinad:
4 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 finhackad vitlökslyfta
1 msk honung
salt & peppar

Hamburgerdressing:
2 dl creme fraiche [valfri fetthalt]
½ dl majonäs [valfri fetthalt]
2-5 msk chilisås [beroende på hur stark smak du vill ha]
½ dl bostongurka
salt & peppar

Kommentarer

Millan skrev 2007-05-20 klockan 18:37

Aha, så det var sånt här man ska ha coleslawen till! Tack för tipset!

Maria skrev 2007-05-20 klockan 18:41

Coleslaw fungerar till allt grillat i kött- och kycklingväg. Men bäst är det nog till någon burgare av något slag tycker jag! :o)

Chrisse skrev 2007-05-20 klockan 18:43

Det har ska vi definitivt testa här hemma nån gång. Ser riktigt gott ut.

Lämna en kommentar




*