Kyckling- och spenatcannelloni

Kyckling- och spenatcannelloni

Ca 5 portioner

Ingredienser:
250 gr kycklingfilé
1 stor gul lök (ca 125 gr)
2 vitlöksklyftor
1 påse babyspenat (ca 80 gr)
250 gr färska champinjoner
1 paket färska lasangeplattor, ca 250 gr
1 burk Crème Bonjour vitlök och örter
1 kula mozzarellaost (125 gr)
1 paket Milda Mini Mat 4% (eller valfri matlagningsgrädde)
1 paket Kelda Ostsås
färsk parmesanost
salt, peppar

Gör så här:
1. Tärna kycklingfilén och bryn den i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.
2. Finhacka löken och vitlöken. Skär champinjonerna i kvartar eller mindre bitar.
3. Stek löken mjuk. Lägg åt sidan [förslagsvis i samma skål som du har kycklingen för att spara lite disk!].

Champinjoner och vitlök

4. Stek champinjonerna, vänd ner vitlöken och låt steka med någon minut. Ställ åt sidan.

Fyllningen till cannellonin

5. Blanda kycklingfilé, lök, champinjoner och babyspenat.
6. Tärna mozzarellaosten.
7. Sätt ugnen på 225 grader.

Crème Bonjour

8. Ta en lasangeplatta, alt. klipp den färska lasange i lagom stora bytar, ca 12 cm breda, bred ut ett tunt lager Crème Bonjour på varje lasangeplatta.

Fyllningen

9. Toppa med kycklingröran och strö över lite mozzarellost.

Cannelloni i formen

10. Rulla ihop till en rulle och lägg dem i en ungsfast form. OBS! lägg rullarna tätt tillsammans i formen.
11. Upprepa steg nummer 8-10 tills alla lasangeplattor och fyllningen är slut.

Cannellonin är redo för att gräddas

12. Häll över ett paket Mini Mat och ett paket Kelda Ostsås. Strö eventuellt över lite färskriven parmesantost eller valfri annan ost.

Nygräddade cannelloni

13. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills cannellonin har fått färg.
14. Serveras med lite nyriven parmesanost och en sallad till.

Smaklig måltid!

Kommentarer

Millan skrev 2008-01-26 klockan 13:30

Vilken måltid! Jag dreglar ner tangentbordet!

Berith skrev 2008-01-26 klockan 17:27

Det ser gott ut! Ännu ett recept som vi skall prova på.

Lämna en kommentar




*