Kyckling och krämiga grönsaker

De här krämiga grönsakerna är verkligen perfekta ihop med kycklingfilé. Receptet kommer från Mathem och har sedan vi gjorde det första gången blivit en återkommande favorit här hemma. Receptet är lite modifierat från deras variant.

Kyckling och krämiga gröna grönsaker

Kyckling och krämiga grönsaker

600 g kycklingfile
örtkryddor
salt & peppar

Krämiga grönsaker:
500 g sparris
1 grön paprika
120 g salladslök
2 vitlöksklyftor
250 g sojabönor
4 tsk olivolja

60 g färsk bladspenat
färsk hackad persilja
1 citron
2 dl creme fraiche

salt & peppar

Stek, grilla eller ugnsbaka kycklingfilén. Nu på sommaren föredrar jag att grilla den. Krydda kycklingen med salt, peppar och örtkryddor.

Krämiga grönsaker: Ta bort de träiga längst ner på sparrisen. Skär varje sparris i 4 delar. Tärna paprikan och strimla salladslöken. Skala och finhacka vitlök.

Fräs alla grönsaker och sojabönor i olja i ca 5 min. Rör om med jämna mellanrum.

Finhacka persilja och riv citronskal.

Tillsätt creme fraiche, spenat, persilja, rivet citronskal och citronsaft till grönsakerna och låt fräsa samman. Smaka av med salt och peppar.

Skär kycklingen i skivor. Servera tillsammans med de krämiga grönsakerna.

Källa: Här kommer originalet ifrån: https://www.mathem.se/recept/krispig-kyckling-med-kramiga-gronsaker

Lämna en kommentar




*