Kyckling med soltorkade tomater, basilika och oliver

Marinerad kyckling med smak av basilika och soltorkad tomat
10 bufféportioner

Ingredienser:
1 kg kycklingfiléer
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Topping:
1 dl marinerade soltorkade tomater
1 dl svarta oliver med kärnor
1 dl grovhackade örter t.ex basilika, timjan

Dressing:
6 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 pressad vitlökslkyfta
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Källa: ICA

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Bryn kycklingfilén runt om i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
3. Lägg över kycklingen i en långpanna och låt gå klar i ugnen tills kycklingen har en innertemperatur av 70°C (eller ca 15-20 min, kontrollera att köttsaften är klar!).
4. Låt svalna och täck sedan kycklingen med plastfolie och ställ den kallt.
5. Strimla tomaterna, och basilikan. Blanda resten av ingredienserna till dressingen.
6. 2-3 timmar före serveringen så skär du kycklingen i skivor och häller över dressingen. Toppa med de strimlade soltorkade tomaterna, oliverna och örterna.

Marias kommentar:
Det här är ett gammalt ICA-recept som har hängt med sedan början av 2000-talet. Det är perfekt på buffébordet och blir alltid väldigt omtyckt. Själv är jag inte så förtjust i oliver så det brukar jag hoppa över. Brukar även ta mera soltorkade tomater och basilika. Toppingen är bara en fingervisning, men du kan göra lite som du själv vill. Brukar även ha på lite mer balsamvinäger vid själva uppläggningen och avsluta med något var på salt- och pepparkvarnen.

Om det blir något över så går det bra att förvara i en burk i kylskåpet i någon dag. Fungerar bra att servera ihop med en pastasallad eller till någon form av potatis.

Lämna en kommentar




*