Kyckling med smak av asien och lite hetta – aka Sticky chicken

Ingredienser:
1 kg kycklingfilé eller ca 7 färska kycklinglår
2 dl sweet chilisås
0,5 dl kinesisk soja
2 msk flytande honung
1 vitlöksklyfta (skalad och finhackad)
1 tsk dijonsenap
1 tumme färsk ingefära (skalad och riven)
pressad juice från 1 lime
salt och peppar

nykokt ris
sallad

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200ËšC.
2. Lägg kycklinglåren i en ugnssäker form.
3. Blanda resten av ingredienserna och vänd runt dem med kycklingen. Krydda med salt och peppar.
4. Sätt formen mitt i ugnen 30-35 minuter eller tills kycklingfilén har en innertemperatur av 70 grader. Täck ev. kycklingen med aluminiumfolie efter en stund i ugnen så att den inte blir bränd.
5. Servera med ris och sallad.

Källa: ICA.se

Marias kommentar:
Det här är ett recept framtaget av Jennie Benjaminsson – Kalasgott för ICA. Är inte så förtjust i kycklinglår så jag tog vanliga filéer och det gick himla bra också. Såsen är smakrik och något stark.

Måste bara visa lite bakom kulisserna bilder också… Så här kan det se ut när middagen ska fotograferas först innan man får äta den. Det är inte alltid dottern har lust att vänta, i det här fallet var det nog roligare att få förstöra riset…

Riset och lite sås åt dottern, men just för dagen så blev det ingen kyckling alls. Det var gott tyckte vi allesammans, men såsen hade ganska stark smak.

Det hela fungerade finfint i matlådan även dagen efter, men i vårt fall fick vi väldigt mycket sås över. Som bilden avslöjar så åt vi det här i mitten på december och det var härligt att få lite andra smaker då julsmakerna började tränga ut allting annat.

Den här rätten fungerar dock året runt tycker jag!

Kommentarer

Jennie skrev 2012-01-06 klockan 21:33

Låter gott och annorlunda. Kul att testa lite olika recept.

Lämna en kommentar




*