Kyckling med rotsaker och crème fraicheröra

Kyckling med rotsaker
Jag lyckades laga en god middag för en person även idag. Jag har använt mig av ett recept som vi brukar använda, men då har vi portvinssås tlll och det finns paprika och rödlök tillsammans med rotsakerna.

Skala och dela potatis, palsternacka och morot i bitar.

Blanda knappt 1 msk rapsolja, 1/2 msk honung och 1/2 tsk sambal oelek och häll över rotsakerna. Blanda, salta och peppra och ställ i ugn som är 225°.

Blanda crème fraiche med hackad rödlök, persilja och gräslök.

Stek kycklingfilén och lägg den i en ugnsfast form. Lägg crème fraiche-röran ovanpå och toppa med riven ost. Ställ i ugnen ca 10 minuter.

Kommentarer

Eva skrev 2007-06-16 klockan 21:32

När jag ska göra grönsaker i ugn så vet jag aldrig vilken tid de ska ligga där inne och grillas. Blir aldrig klok på hur stora olika grönsaker ska vara och om det faktiskt är olika lång tid som de behöver på sig...Tips!?!?!?!?!!?

Millan skrev 2007-06-17 klockan 15:56

Eva: Vet inte om Chris har några bra tips, men jag ska försöka dela med mig av mina. Rent generellt sett tar potatisen längst tid. En normalstor potatis delar jag först på längden och sedan till 3 klyftor (alltså 6 klyftor totalt). Potatisen behöver ca 25-30 minuter i ugnen. Efter halva tiden brukar jag blanda ner lök (gul), morötter, palsternacka, rödbetor, eller vad jag nu vill ha med. Då blir det fortfarande lite krisp kvar i sakerna. Hoppas att mitt svar är till någon hjälp.

Millan skrev 2007-06-17 klockan 15:57

..och givetvis ringlar jag lite olivolja över potatisen redan från början och kryddar med salt, peppar och örtkryddor.

Chris skrev 2007-06-17 klockan 16:55

Jag brukar göra kyftor i ungefär den storlek Millan skriver och lite mindre bitar av palsternacka och morot och låta allt vara med från början. Har jag med paprika och lök, så läggs det i ca 10-15 minuter innan det andra är klart. Rotsaksröran igår tog ca 30 minuter i ugnen.

Eva skrev 2007-06-18 klockan 21:19

Jag testar! Tack! =)

Lämna en kommentar
Reklam: