Kyckling med purjolökssås

Och här kommer receptet jag utlovade igår, får jag presentera ännu en bra vardagsrätt.

Kyckling med purjolökssås
till 4 portioner

4 portioner pasta

3 kycklingfiléer
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor (går precis lika bra med hackad djupfryst)
3 msk olja
salt & peppar
1 msk hackad basilika
2 dl crème fraiche
1,5 dl mjölk

100 g sugarsnaps
svartpeppar

på fotot:
serveras rätten med 1/2 avokado per portion

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Skär kycklingfilén i strimlor. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Skala och skiva vitlöksklyftorna.

Stek kycklingen i olja och vitlök i en stekpanna ca 3 minuter. Krydda kycklingen med salt och peppar. Låt purjolöken fräsa med en minut. Tillsätt basilika, crème fraiche och mjölk. Sjud kycklingen några minuter. Lägg sist i sugarsnapsen. Krydda med svartpeppar.

Servera med pasta.

tips:
Lite riven feta eller annan smakrik ost på toppen gör det hela ännu godare.

Källa: Reklamblad från ICA Maxi, vecka 7, med några ändringar.

Millans kommentar: Enligt originalreceptet skulle man göra allt i omgångar vilket dels tar extra tid samt skapar onödigt med disk. Så vi har gjort om receptet aningen för att det ska passa oss bättre. Nu är det en lättlagad vardagsrätt vi gillar.

Lämna en kommentar




*