Kyckling med bacon och pinjenötter

En enkel kycklinggryta som jag inte riktigt vet var receptet ursprungligen kommer från. Det var någon Allers/Allas/Hemmets Journal i ett väntrum som jag fotograferade av. Gott blev det iaf :)

kyckling bacon pinjenötter

Kyckling med bacon och pinjenötter
till 4 portioner

4 kycklingfiléer (ca 500 g)
1 msk soja
1 msk smör
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
3 dl köttbuljong (fond + vatten)
1 dl grädde eller cheme fraiche (ää, använd hela paketen, det skadar inte)
2 msk vetemjöl
1 pkt bacon, 125g
2 msk pinjenötter
1/2 kruka färsk basilika

till servering:
ris
grönsallad

Strimla kycklingfiléerna och blanda dem med soja.

Stek kycklingkötter i omgångar i smör i en stekpanna. Pressa över vitlök, salta och peppra. Lägg över i en gryta.

Häll över buljongen sjud grytan 5 minuter.

Tillsätt grädde blandad med vetemjöl, rör ner det i grytan. Sjud i 5 minuter.

Strimla och stek baconet. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna. Plocka basilikabladen, blanda ner dem i grytan. Spara några till garnering. Strö över bacon och pinjenötterna.

Servera med kokt ris och sallad.

Kommentarer

Marie skrev 2013-10-13 klockan 22:41

Det här låter verkligen gott! Det skall vi prova.

Lämna en kommentar




*