Kyckling Italiano

Det här är ett av våra favoritkycklingrecept här hemma! Lättlagat och det går fort. Så kommer du hem en kväll och behöver ha middagen på bordet ganska omgående så är det här ett recept för dig.

4 portioner

Ingredienser:

4 kycklingfiléer, ca 700 gr
2 tsk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2,5 dl matlagningsgrädde, valfri fetthalt (jag brukar köra på 4% eller 7%-ig och det fungerar alldeles utmärkt)
1 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond
2 vitlöksklyftor
3 tomater
2 msk basilikablad

ev. lite Maizena redning på slutet för att reda av såsen

Gör så här:
1. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna, salta och peppra.
2. Ha i grädden, balsamvinäger och kycklingfond i stekpannan. Låt kycklingen sjuda i såsen i ca 10 min eller tills den har en innertemperatur av 70 grader. Använd en kökstermometer så är du säker på när kycklingen är färdig.
3. Skala och skiva vitlöken, skär tomaterna i bitar. Fräs i smör i en stekpanna och lägg över till kycklingen.
4. Strö över basilikan och servera med ris eller potatisklyftor.

Källa: Arla

Marias kommentar:

Rätten fungerar även utan de färska tomaterna. Visst, tomaterna tillför en del i smak, men få inte panik bara för det. Det går som sagt var bra utan också. Det är mest vitlöken och balsamvinägern som ger smak åt den här rätten upplever jag det som.

Rätten fungerar utmärkt att frysa tillsammans med riset. Väljer du klyftpotatis så frys inte matlådan. Det fungerar dock finfint att värma i micron dagen efter.

Vår 2-åriga dotter äter detta med glädje, helst då tomaterna som hon formligen älskar!

Kommentarer

Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-06-01 klockan 20:05

Så gott, den kycklingrytan kommer jag allt testa här hemma, gjorde också lite kycklinggryta idag :-) fast med lite champinjoner och rökt skinka i

Karin Hedlund skrev 2016-01-02 klockan 23:45

Den här kycklinggrytan gjorde vi till nyår. Den passade alla i sällskapet bra. Tack för en bra blogg!

Maria skrev 2016-01-04 klockan 09:32

Karin: Vad roligt att höra! :)

Lämna en kommentar




*